Pilates les Tubbergen

Tijdens een Pilates les pak je zowel lichaam als geest aan en werk je aan het versterken van je core (bil-, buik- en rugspieren). Een sterke core is belangrijk voor je houding tijdens dagelijkse activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelen, fietsen, iets optillen en werken achter een bureau.

Tijdens Pilates wordt vaak gesproken over je ‘powerhouse’. Het powerhouse is het centrum van je lichaam, daar waar jouw kracht vandaan komt (de core). De spieren die onder het powerhouse vallen zijn de dieper gelegen buikspieren, bekkenbodemspieren en rugspieren. Wanneer je deze spieren traint en aanspant op de juiste manier, functioneert deze als een sterke fundering van vrijwel alle bewegingen die jij maakt.

Verschil tussen Yoga en Pilates:

In het eerste opzicht lijken Yoga en Pilates misschien op elkaar, maar toch zijn ze erg verschillend. Waar bij Yoga de focus ligt op het in balans brengen van lichaam en geest, ligt de focus bij Pilates op het versterken van de spieren. Bij Yoga train je meer de lengte van de spieren (soepelheid). Wat de twee wel gemeen hebben is dat er bij beide trainingsvormen aandacht wordt besteed aan de ademhaling.

Wil jij Pilates ook een keer proberen? Naast de reguliere lessen is het bij Yoga Pilates Sharon mogelijk privé lessen te volgen. Kijk hier voor meer informatie omtrent de lesavonden.

GELEIDE

MEDITATIE 

 

YOGA GEEFT

JE RUST

 HET LEERT JE

ACCEPTEREN

 GOEDE

WORK-OUT

Yoga & Pilates door Sharon

Newtonstraat 18P
7651 AN Tubbergen