Yoga Tubbergen

Yoga geeft rust. Dit komt vooral doordat je tijdens yoga veel aandacht besteed aan de ademhaling. Door gecontroleerd te ademen help je het lichaam en geest rustiger te worden. Yoga leert je hoe je je ademhaling kunt reguleren.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een actieve vorm van yoga, waarin je de beweging synchroniseert met je ademhaling. Een vinyasa yogales begint met een korte geleide meditatie om de geest tot rust te brengen. Daarna volgen er verschillende yogahoudingen. In de ene houding bereidt je je voor op de volgende. Alle spieren en gewichten komen aan bod.

Waarom Vinyasa Yoga?
Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke redenen om met vinyasa yoga te beginnen en vol te houden. De belangrijkste fysieke voordelen zijn dat je lichaam sterker en flexibeler wordt. Vinyasa yoga kan ervoor zorgen dat nek-, schouder- en rugklachten die voortkomen uit stress, angst, verdriet of menstruatiepijn verlicht worden.

Vinyasa yoga zorgt ook voor rust in je geest. Een rustige geest zorgt voor een betere nachtrust, meer focus en meer vrede en liefde in je leven. Uiteraard is een regelmatige beoefening van yoga nodig om deze voordelen te behalen. Maar ook al na één vinyasa yogales zul je je meer ontspannen voelen.

Yin Yoga

Een relatief nieuwe yogastijl in het aanbod bij yogascholen is Yin Yoga. Yin yoga is ontwikkeld als tegenhanger voor de actieve yang yogavormen zoals ashtanga, vinyasa en poweryoga.

Houdingen worden lange tijd aangehouden (1 tot 3 minuten) in een zo volledig mogelijke ontspanning. Hierdoor werken ze niet in op de spieren maar juist op je gewrichten en het bindweefsel. De stijl is deels gebaseerd op het traditionele chinese meridianensysteem, dat ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Het doel is de energiebanen in deze weefsels te stimuleren, de bloeddoorstroom te bevorderen en meer flexibiliteit te creëren.

Yin yoga is erg rustig en meditatief. Omdat de houdingen zo lang worden aangehouden is er veel tijd en ruimte om waar te nemen wat er in het lijf gebeurt en hierin een soort comfort te vinden door steeds weer een diepere laag los te laten, zowel lichamelijk als geestelijk. Belangrijkste, maar niet de enige grondleggers van Yin Yoga zijn Paul Grilley en Sarah Powers. Deze yogastijl is erg toegankelijk voor iedereen.

Wil jij ook een keer Yoga proberen? Naast de reguliere lessen is het bij Yoga & Pilates Sharon mogelijk privélessen te volgen. Kijk hier voor meer informatie omtrent de lesavonden.

GELEIDE

MEDITATIE 

 

YOGA GEEFT

JE RUST

 HET LEERT JE

ACCEPTEREN

 GOEDE

WORK-OUT

Yoga & Pilates door Sharon

Newtonstraat 18P
7651 AN Tubbergen